keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kasvitieteellisen ihmeellinen maailma

Tänään käytiin luokan kanssa hieman Ruissalon kasvitieteellistä puutarhaa ihmettelemässä. Ihmeteltävää siellä kyllä aina tuntuukin riittävän, varsinkin tällaiselle kasveista täysin seonneelle! ;) Ilma oli koko päivän harmillisesti sateinen, joten paljon ei ulkona viihdytty sipulikasveja ja muita kevään kukkijoita ihastelemassa, vaan siirryimme sisätiloihin, missä riitti taas jälleen kerran paljon katseltavaa.


Tässä kuvia lehtikaktuksien ystäville! Löytyi paljon kaikenlaisia lehtikaktuksia, joista osa kukki juuri parhaillaan.


Löytyi tällainen mielenkiintoinen kokoelma.

Tämä on kaunis. Lieneeköhän jokin orkidea?
Itse tykkäsin paljon näistä ruukkuasetelmista. 
Tässä hyvä lahjavinkki anopille... ;)


Tämä täplälehtinen kaveri oli aika jännä uusi tuttavuus.


Pienilehtisin muorinkukka, jonka olen ikinä nähnyt!

Tykästyin tähän kasviin. Suomenkielistä nimeä en tälle löytänyt, mutta tämä lienee kotoisin Intian ja Nepalin suunnalta ja sitä käytetään siellä päin jonkinlaisena lääkekasvina.

Tämä kuuluu yhä suosikkikasveihini. Tällä viikolla sain koulusta pieniä punarevonhännän alkuja, jotka hieman muistuttavat tätä kasvia.

Tässä kuolattavaa pelargonien ystäville! Näitä löytyi vaikka kuinka paljon erilaisia. Myös myynnissä oli erilaisia pelargonien taimia!


Tällä kertaa kiinnitin ensimmäistä kertaa huomiota näihin kamelioihin, sillä olen ajatellut kokeilla kasvattaa niitä siemenestä. Vielä en ole täysin kameliafani, mutta ehkä kohta hullaannun näihinkin.


"Lihansyöjäkasveja". Itseltäni löytyy kaksi Nepenthesiä eli kannukasvia. 


Ihana enkelinsiipi. Toivoin löytäväni tästä pistokkaita myynnissä, mutta jouduin tällä kertaa pettymään. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.


Tämäkin oli kaunis ilmestys. Kaikki mikä on pinkkiä on kaunista!Tässä jokin Hoya carnosa lajike kukkivana.Tällä kertaa toivoin, ettei myynnissä olevista taimista olisi löytynyt mitään ostettavaa, mutta kyllä sitä vain mukaan lähti pieni kahvipensaan ja sutipuun alku. Kun sisätilat on täytetty kasveilla, pitänee siirtyä ulos täyttämään pihaa! Seuraavalla vierailulla täytyykin kierrellä hieman enemmän ulkona ja ihastella taivasalla pärjääviä kasveja, sillä omien kukkapenkkien täyttäminen kaikenlaisilla ihanuuksilla on yhtä koukuttavaa, kuin viherkasvienkin keräily, ja mikäs sen parempi paikka ideoiden hankkimiseen, kuin kasvitieteellinen puutarha! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti