Miniatyyri puutarhat

Miniatyyri puutarhasta voi tehdä ihan millaisen haluaa ja sen voi tehdä ihan millaiseen astiaan tahansa. Astian valinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä tästä omastani tuli aika painava siitä huolimatta, vaikka käytin ruukkusoraa reilusti saadakseni painosta kevyemmän.

Sopivia kasveja miniatyyri puutarhaan:
- herttalyhty
- pennimuori
- lankaköynnös
- erikokoiset ja malliset pienet kaktukset ja mehikasvit (mm. mehiruusukkeet, maksaruohot, kirjotähdet)
- pitsilehdet
- pienet kesäkukat ulkona pidettäviin minipuutarhoihin
- jotkut pienilehtiset yrtit
- kaikenlaiset minikokoiset kasvit

Tarvikkeet:
- astia
- ruukkusoraa
- multaa
- juurikangasta
- koristekiviä
- muovipussi
- sakset
- pieniä kasveja
- miniatyyripuutarhaan sopivia esineitäAloitin leikkaamalla pussin auki ja asettelemalla sen astian pohjalle estämään mahdollisia vuotoja tms.

Seuraavaksi kaadoin astian pohjalle reilusti ruukkusoraa, melkein puoleen väliin asti.

Ruukkusoran päälle upposi yksi 10 litran multapussi, mutta lisäsin vielä kaktusmultaa, sekä ihan päällimmäiseksi taimimultaa, joka on väriltään punertavaa. Oksanpätkä löytyi mullan seasta.

Seuraavaksi leikkasin juurikankaasta palan koristekivien alle, jotta ne eivät uppoaisi mullan sekaan ja ne olisi sitten joskus helpompi nostaa pois puhtaampina.


Juurikankaan asettelun jälkeen oli koristekivien järjestämisen vuoro. Nämä ovat niitä kiviä, jotka on tarkoitettu ulkoistutusten, esim. ruukkujen katteeksi.

Koristekivien löydettyä paikkansa oli kasvien istutusten vuoro. Tämä pieni rungollinen ihmepensas on odottanut jo hyvän tovin pääsyään minipuutarhaan ja se olikin tällä hetkellä ainut minikasvi, jonka kelpuutin istutettavaksi. Pieneksi köynnökseksi tarkoitettu herttalyhdyn pistokas on vielä juurtumassa, joten lisään sen vasta myöhemmin.


Kun kasvitkin ovat löytäneet paikkansa, on viimeistelyn vuoro, mikä tapahtuu miniatyyri puutarhaan tarkoitetuilla tavaroilla. Minä käytän Mica:n tuotteita, mutta yhtä hyvin näitä pieniä esineitä voisi tehdä itsekin. Minä kävin ostamasssa omani Stockmannilta.

Tältä erää valmis miniatyyri puutarha! Mica Decorationsilta löytyy kattava valikoima erilaisia puutarha-aiheisia miniatyyri esineitä. Väreinä on ainakin valkoinen, musta, vaaleanvihreä ja pinkki.

Nämä ostin Turun puutarhamessuilta.

Näistä minipuutarhoista voi tehdä ihan minkä tahansa näköisiä oman maun mukaan. 

Ei muuta kuin askartelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti