sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Uusia ideoita puutarhamessuilta!

Tulipa jälleen käytyä tänäkin keväänä Piha & puutarha - messuilla Turun messukeskuksessa (10.4.-12.4.). Tavoitteena oli tällä kertaa ostaa ihan kasvejakin, mutta eipä niitä tarttunut mukaan yhtäkään, sillä kukkapenkkien teko on yhä vieläkin pahasti vaiheessa, eikä niitä mahdollisten yöpakkasten pelossa uskaltanut vielä ostaa varaston nurkkiin odottelemaan istuttamista. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö messuilta saisi silti mukaansa hyviä ideoita, joita hyödyntää itse ja jakaa muille!


Kaikenlaisia ihania sipuleita löytyi joka lähtöön! Näitäkin olisin halunnut ostaa, mutta kun ei löytynyt pihalta vielä paikkaa uusille sipuleille.
Ihana marskinlilja! Tuo juurakko on jännän näköinen. :)


Kaikenlaisia ihanuuksia ja itselleni uusia sipuleita löytyi vaikka kuinka! Kaikkia olisi kiva istuttaa omalle pihalle, mutta kun se tilanpuute hieman vaivaa...

Näihin ihastuin täysin ja olenkin työharjoittelupaikassani ehtinyt näitä jo muutaman ostaa, sillä kivikkopenkin teko on jo hieman edennyt ja ilmatkin onneksi lämmenneet.

Paljon ihania ideoita ja muuta katseltavaa löytyi jälleen näiltäkin messuilta!

Hyviä havuideoitakin löytyi jokunen. Omalle pihalle oli tarkoitus hankkia jokin uusi havu, mutta suunnitelmien muututtua siitä ideasta pitänee luopua ainakin toistaiseksi...


Tämä kokonaisuus oli jotenkin todella kaunis. :)

Ihanan värisiä tulppaaneja!

Tässä kuva kouluni eli Livian kojusta. :)

Ihastuin tähän asetelmaan!
Pioneja ei voita mikään! Viime kesänä istutin neljä pionia, joista yksi kukki jo samana kesänä. Tänä vuonna olisi tarkoitus istuttaa ainakin yksi uusi pioni. Messuilta olisi halunnut lähteä mukaan monta uutta pionia, mutta ei niille löydy vieläkään pihalta oikein tilaa. Ehkä sitten myöhemmin...

Muitakin ihania perennoja löytyi kauhea kasa! Olen tällä hetkellä ihastunut kurjenpolviin, sammalleimuihin, erilaisiin peippeihin ja imiköihin.
Messuilta löytyi myös hauskoja ideoita vihersisustukseen.Tällaisia uudenlaisia istutusastioitakin oli myynnissä. Lienee jokin seinään kiinnitettävä malli.

Oman pihan suunnitelmat tälle vuodelle ovat vielä pahasti kesken. Tarkoituksena oli tehdä kokonaan uusi isompi kukkapenkki vanhan "perunalaatikon" tilalle, mutta päädyinkin hieman siirtämään ja muokkaamaan sitä sen sijaan, että olisin hävittänyt sen pihalta kokonaan. Tontilta on raivattu myös lähes kaikki tuoksuvatukat pois ja niiden tilalle jääneeseen tyhjään maahan olisi nyt tarkoitus löytää uusia asukkeja, jotka eivät leviäisi yhtä ahnaasti kuin edelliset kasvit, joita ei meinaa saada millään hävitetyksi kokonaan. Tarkoituksena olisi löytää sellaisia kasveja, mieluiten pensaita, jotka olisivat perhosten ja pörriäisten mieleen, ei kuitenkaan ruusuja. Pari syyshortensiaa on kyseiselle paikalle jo tulossa, mutta vielä löytyisi tilaa muillekin. :) Näistä suunnitelmista lisää tulevissa postauksissa! 


1 kommentti:

  1. Kiitos kuvista messuilta, en käynyt tänä vuonna lainkaan, näin kaiken oleellisen sieltä.

    VastaaPoista