torstai 5. kesäkuuta 2014

Koulua ja työssäoppimista

Tästä postauksesta tuleekin nyt hieman pitkä, koska olen ollut kirjoittamatta pitkään aikaan. Koulussa alkoi keväällä ensimmäinen työssäoppimisjakso, jonka aikana käytiin pari viikkoa pyörähtämässä koululla välillä. Perusopintojen näyttökin tuli käytyä suorittamassa tänä aikana.


Työssäoppimisen ensimmäinen jakso


Työssäoppimista oli ensin 5 viikkoa, jonka jälkeen olimme pari viikkoa koulussa ja sitten taas työssäoppimassa.Oman työssäoppimisjaksoni olin isossa puutarhamyymälässä, jolla on myös omaa tuotantoa. Itse olin myymälän puolella ja tein ihan perusjuttuja, kuten pöytien täyttöä, rullakoiden tyhjentämistä, leikkojen käsittelyä, kasvien siistimistä ym. Harmikseni en saanut tehdä ainoatakaan kimppua, mutta kasvituntemus kasvoi kyllä senkin edestä. Oli mukavaa opetella tunnistamaan uusia kasveja ja neuvoa asiakkaita niiden hoidossa. No, ainakin yritin neuvoa... Tavoitteenani oli oppia tuntemaan uusia kasveja ja niiden hoidosta ja mielestäni onnistuin siinä suhteellisen hyvin. :) Tietysti aina olisi voinut oppia enemmänkin, mutta ei kaikkea voi oppia kerralla! Parhaimpiin kokemuksiin työssäoppimisjaksollani lukeutuvat ne kaikki pyhäpäivät, jotka sain olla työssäoppimassa ja nähdä sesonkihulinaa, joka on melkoisen tärkeää aikaa tällä alalla. Pääsiäisenä ja äitienpäivän aikoihin oli kyllä melkoisen kiireistä, mutta myöskin opettavaista. Asiakkaat kyselivät paljon kasveista ja minä myös, tosin omilta ohjaajiltani, mikä kasvatti paljon omaa kasvitietämystäni. Oli mukavaa lähteä kesälomalle hieman paremman kokemuksen kera ja nyt voikin suunnitella ja laittaa omaa pihaa sen kokemuksen myötä!

Tässä hieman kuvia työssäoppimisajaltani:

Hydrangea Macrophylla-Ryhmä jalohortensia

 Viola orvokit

Campanula portenschlagiana muurikello

Aster novi-belgii syysasteri

Campanula x haylodgensis enkelinkello

Rhododendron Simsii-Ryhmä ruukkuatsalea

Rhododendron Simsii-Ryhmä ruukkuatsalea

Viimeiset pari viikkoa koulua

Työssäoppimisjakson välissä oli pari viikkoa koulua. Toinen viikko oli sidontaa ja toinen puutarhakauppaa. Sidontaviikolla tehtiin ensimmäistä kertaa korkeaa kimppua ja surulaitetta. Puutarhakaupan viikolla käytiin Yltöisten arboretumissa, puutarhamyymälässä, tentittiin perennoita ja kitkettiin perennapenkkiä.

Sidontaviikon tuotoksia:

asetelman tekoa asteittain

ja valmis asetelma

surulaite

korkeakimppu 1

korkeakimppu 2

tavallista pyöreää kimppua


tämä on paras kimppuni tähän mennessä :)
Kuvia arboretumista:

alppiruusujahemlokin pieniä uusia käpyjä :)

saniaisia, kotkansiipiä taisi olla nämä?

tämä oli kaunis, taisi olla joku imikkä


Tähän päättyi ensimmäinen vuosi koulussa, parin kuukauden päästä sitten taas takaisin uusien kujeiden ääreen. :) Ennen sitä kuitenkin KESÄLOMA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti