lauantai 7. joulukuuta 2013

Lisää santtuja!

Tänään tuli taloon viimeisin ostos, kun sinivalkoinen santtu tarttui mukaan läheisestä kukkakaupasta itsenäisyyspäivän jälkeiseen ale-hintaan. Edellispäivän hankintoihin puolestaan lukeutuu valkoreunainen pinkki ja valkovioletti santtu. Tähän vuoden aikaan ei oikein tahdo enää löytää mistään kukkivia, eikä myöskään ei-kukkivia santtuja, mutta onneksi täältä päin löytyy ainakin yksi missä niitä yhä on myynnissä kukkivina. :) Alkaa vain loppua tila pian täällä kotona.... 

Nyt sain aikaiseksi jopa kuvata näitä karvalehtiä, joten laitanpa niitä kuvia nyt tänne:

Tässä yhteiskuvaa santuista + yhdestä miniorkideasta ja kahdesta kannukasvista, jotka asustavat omassa kopperossaan tuolla alahyllyllä.

Tässä tämän päivän hankinta, jota myytiin itsenäisyyspäivän mukaisin värein. (Näyttää kyllä melko violetilta jotkut kukista, vaikka Suomen värejä tämän santun on tarkoitus esittää. Kaunis hän on silti!)

Ylähyllyn santut. Oikealla keskellä edellispäivän hankinnoista toinen ja sen vieressä oleva pinkki (joka on yhden kukistaan saanut askarreltua täysin väärään paikkaan!) on peräisin Huiskulan tukusta.

Vasemmalla äidin vanhempi santtu, joka ehti lopettaa kukkimisen ennen kasvilampun hankintaa. Oikealla toinen niistä edellispäivän hankinnoista ja sen vieressä miniorkidea, joka ei jostakin syystä tunnu pitävän oikein olostaan. Syynä lienee ehkäpä sammaleeseen tapahtunut istutus. Takana alahyllyllä kannukasvien pieni "kasvihuone".

Ensimmäinen santtu-pistokas laitettu juurtumaan! :) Nyt innolla odotetaan juurtumista, jotta tämä pikkuinen pääsee multaan kasvamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti