sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tuotanto 2. ja 3. viikko

Jää tämä päivittäminen pakostakin hieman vähemmälle, kun kokeita ja muita kiireitä pukkaa jatkuvasti... Mutta nyt on saatu tuotannon toinen ja kolmaskin viikko päätökseensä. Omenoita on tullut jälleen lajiteltua, luumupuita ja pensasmustikoita leikattua, pari koetta suoritettua hyväksytysti ja joulutähtiä on järjestelty ja aseteltu. Lisäksi kävimme opintoretkellä muutamalla puutarhalla katselemassa. Tuli tutustuttua salaatin ja leikkokukkien tuotantoon, sekä melko isohkoon avomaan viljelyyn, johon kuului mm. mansikoita, vadelmia, tyrniä ja luumuja.

Jos ihan rehellinen saa olla, niin ei tuntunut tämä tuotantokaan ihan oikealta paikalta minulle, vaikka tykkään kyllä seurata kasvien kasvua ym. Tämä tuotanto puoli yllätti minut siinä, että se on aika raskasta puuhaa. Ei se puiden ja pensaiden leikkuu ihan siitä vain sujunut, vaan sain näiden kolmen viikon aikana seurakseni vihlovat lonkkakivut molempiin lonkkiin ja selkääkin alkoi hieman kolottaa.... voi olla tosin vain harjoituksen puutettakin. ;) Myös rikkaruohojen kitkeminen osoittautui melko hikiseksi puuhaksi, kun niitä täytyi ronkkia pois sellaisista väleistä ja raoista, joihin ei meinannut millään mahtua. Kasvihuoneissa kun sattuu kasvamaan muutakin, kuin vain niitä toivottuja rehuja...

Täytyy harkita, jos valinnaisista kursseista ottaisi jotakin tuotannon puolelta, mutta yhä näillä näkymin olen kuitenkin suuntautumassa kukkapuolelle, joka alkaa tänään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti