sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kukka, viikot 1. ja 2.

Näiden kahden edellisen viikon aikana on tapahtunut aika lailla ja osaa en edes muista enää tätä kirjoittaessa...

Koulussa alkoi siis tämä iki-ihana kukka-puoli 2 viikkoa sitten ja tähän mennessä ollaan opiskeltu biologiaa suurella annoksella, vaihdettu kohtuullisen kokoinen limoviikuna suurempaan ruukkuun ja käyty tutustumassa kukkatukkuun ja kukkakauppoihin. Kimppujakin ollaan sidottu jälleen muutamia ja niiden kanssa iski pieni paniikki, kun ne eivät meinanneet onnistua siten, kuin olisin halunnut, mutta ehkä harjoitus tekee mestarin... Pääsimme myös harjoittelemaan kukkapakettien sitomista, eikä se ollutkaan niin helppoa, kuin miltä näytti, mutta onnistui sekin lopulta.

Limoviikunan ruukun vaihdosta:

Tämä koulusta löytyvä kohtuullisen kokoinen limoviikuna oli kuulemma jo ainakin lähes toistakymmentä vuotta(?) istunut ahtaaksi käynneessä altakasteluruukussa. Meitä oli kuusi kaveria kiskomassa sitä ulos ruukustaan, mutta eihän se minnekään sieltä lähtenyt. Opettajan epäilykset kävivät toteen, kun vihdoin saimme sen ulos sieltä: limoviikuna-parka oli tunkenut juurensa ruukun vesitilaan, joten jouduimme särkemään ko. välipohjan saadaksemme sen vaihdettua uuteen ruukkuun. Nyt sillä on jälleen tilaa kasvaa uudessa ruukussaan luultavasti seuraavat parikymmentä vuotta. :)

Kimppujen sitomisesta:

Itse tykkään hirveästi näpertää ja askarrella kaikenlaista, sekä leikkiä värien kanssa. Olen odottanut innolla tätä kukka-puolta, jotta pääsisin juuri sitomaan kimppuja. Korvieni välissä syntyy heti ideoita, kun vain näen eri kukkia vierekkäin. Silloin alkaa olla kiire päästä sitomaan. :P Vaikka olin niin innoissani näistä kimppujen sitomisesta, niin pakko myöntää, että innostus laski hieman, kun en saanut tehtyä niistä aivan sellaisia, kuin olisin halunnut (lue: täydellisiä). Opettaja kovasti yrittää antaa kaikenlaisia neuvoja, mutta systemaattisena ihmisenä minun on hieman vaikea päästä eroon kangistuneista kaavoistani. Tässäkin lajissa harjoitus tekee kai mestarin...

Kukkatukussa käynnistä:

Pääsimme vierailulle Huiskulan-kukkatukkuun ja samassa yhteydessä olevaan SHT-tukkuun ja saimme molemmissa suorittaa ostoksien tekoa. Huiskulan tukusta minun mukaani tarttui pieni pinkki kerrottu saintpaulia ja SHT:sta pari klassista aikakautta noudattavaa jalallista harmaan/vaalean liilan väristä pikkuruukkua. Kaikki klassiset muodot ruukuissa miellyttää kovasti minun silmääni. :)

Kokeitakin on tullut suoritettua taas ja seuraaviin on jälleen aika lukea. Tämä koetahti syö reilusti aikaa vapaa-ajan puolelta, mutta yritän silti löytää aikaa tähän kasvien harrastamiseen myös vapaa-ajalla. Enää muutama viikko koulua ja sitten alkaa joululoma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti