maanantai 28. lokakuuta 2013

Tuotanto 1. viikko

Viikko sitten aloitettiin koulussa tuotannon ensimmäinen viikko ja tähän asti se on ollut melko teoriavoittoista. Myös käytännön pariin ollaan päästy ja sen tiimoilta on tutuksi tulleet kukkasipulien ruukuttaminen ja omenien lajittelu. Tuli opittua kuinka kukkasipulit saa pysymään ruukussa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin ja taisin muistaakseni onnistua joka kerta! ;) Taisin jopa tiivistää niitä sinne mullan sekaan hieman liian kovakouraisesti itseäni ajatellen, kun seuraavana päivänä oli niskat hieman jumissa... Mutta omenien lajittelu oli kyllä mukavaa! Siitä tykkäsin paljon. :) Iski jopa pienoinen haaveilu omasta omenapuutarhasta, mutta se taitaa kuitenkin jäädä vain pelkäksi haaveeksi.... Omalla pihalla seisoo kyllä muutama omenapuu, mutta ei niillä isoiksi rahoiksi vielä lyödä sentään. Tänä vuonna ne kyllä antoivat ennätyksellisen hyvän sadon tähän mennessä, vaikka olemme tässä pienessä torpassamme asuneet kuitenkin jo jokusen vuoden.

En kuitenkaan osannut edes aavistella, kuinka tarkkaa omenien lajittelu oikeasti on. Saimme sellaiset puiset mitat eteemme ja niiden kanssa piti mittailla minkä kokoisesta reiästä kukin omena menee läpi. Ne lajiteltiin siis koon mukaan ja tietenkin ensiksi piti tarkistaa onko kuori ehjä ja löytyykö omenan pinnasta muita vaurioita. Kaikkien näiden kriteerien puitteissa omenat lajiteltiin neljään eri laatikkoon koon ja laadun mukaan. Olisin voinut tehdä tätä lajittelua koko kahdeksan tuntia, mutta jouduin tyytymään ainoastaan neljään tai taisiko se peräti olla vain 3,5 tuntia. :(

Ensimmäisellä tuotannon viikolla käytiin myös siivoamassa tommaattipuskia ylimääräisistä lehdistä ja pistokkaita ottamassa ja istuttamassa. Myös vihanneksia opeteltiin tunnistamaan tieteellisten nimiensä kera ja niistäkin oli koe jo perjantaina. Sitä ei ole vielä palautettu, mutta aavistelujen perusteella se taisi mennä ihan OK. Nyt on katse kohti tuotannon toista viikkoa ja uusia kokeita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti