maanantai 1. syyskuuta 2014

Syksyn työssäoppimista

Viikko on jo vierähtänyt työssäoppimisen parissa ja vielä 2 viikkoa jäljellä, ennen kuin koulu taas kutsuu. Tällä kertaa olen työssäoppimassa taimiston puolella ja tähän mennessä olen siistinyt kasveja rikkaruohoista ja ruukuttanut isompaan ruukkuun, purkanut kasveja lavoilta ja laputtanut ne (nimilappu oksaan, jossa tieteellinen ja suomalainen nimi, hinta, viljelymaa, menestymisvyöhyke, korkeus ja kukan väri jne.), siirtänyt tuijia varastosta myymälän puolelle ym. Kaiken tämän lisäksi erehdyin ihastumaan myynnissä oleviin syyshortensioihin ja niitä kotiutuikin meille 2, sekä niiden lisäksi 3 erilaista tarhakeijunkukkaa. Syyshortensioille on molemmille oma paikkansa tiedossa, mutta näitä paikkoja ei ole vielä tehty istutuskuntoon, joten hortensiat saavat viettää tulevan talven eri paikassa. Myös tarhakeijunkukat joutuvat talvehtimaan keskeneräisessä kukkapenkissä, mutta eiköhän sekin valmistu vielä ensi vuoden syksyyn mennessä (toivon mukaan, sillä sen on tarkoitus olla osa lopputyötäni!). Pidemmittä puheitta viikon kuvasatoon:

Työssäoppimisen kuvasatoa:
Kärhöjen joukosta löytyi hienoja vaihtoehtoja!
Bergenia 'Angel Kiss'

Tämä oli mukavan näköinen uusi tuttavuus. 

Loistokurjenpolvet parturoinnin jälkeen...

...ja ennen parturointia.

ihana kaukasianpihta (Abies nordmanniana)

kääpiöserbiankuusi (Picea omorika Nana)


Pihan kuvasatoa:
Tässä nämä 2 toistaiseksi vielä pientä syyshortensiaa (Hydrangea paniculata 'Grandiflora' ). Hieman kauhulla odotan pystynkö pitämään näiden koon siedettävän kokoisena leikkaamisella. Näistä kun kuulemma voi kasvaa myös ISOJA... Nämä viihtyvät parhaiten happamassa maassa ja niille sopii hyvin Havu- ja Rodomulta, joka on tarkoitettu happamassa maassa viihtyville kasveille. Tämä paikka, jossa ne viettävät talvensa on koulussa teetetyn testin mukaan emäksinen, joten nämä saattavat vaihtaa värinsä siniseksi (tai sitten ei!).

Nämä punertuvat sitä mukaan mitä kylmemmäksi ilma muuttuu.


Pionien kohopenkkiä on hieman paranneltu. Nyt juurillakin on tilaa kasvaa laajemmalle kohopenkissä. Nämä kun tekevät varastojuurian ihan maanpinnan tuntumaan, niin nekin ainakin osaksi toivon mukaan välttyvät nyt liialliselta märkyydeltä. Tätä tulen varmaankin vielä parantelemaan tulevaisuudessa. Penkistä törröttävät koukut ovat osa sadesuojaviritelmää, joihin olen kiinnittänyt pressun kovimpien ukkossateiden aikaan...

Tässä 2 uutta tarhakeijunkukkaa. Takana 'Lime Marmalade', edessä 'Cinnabar Silver'.

Tässä kolmas uusimmista tarhakeijunkukista 'Black Beauty'.

Heuchera 'Marmalade'

Heuchera sanguinea korallikeijunkukka
Tiarella 'Pink Skyrocket', kukkinut koko kesän istutuksesta asti. Oikealla taponlehteä (Asarum europaeum) ja takana rönsyansikka (Waldsteinia ternata). Iso puska kukkapenkin takana on tuoksuvatukka (Rubus odoratus), joka saa vielä tänä syksynä tai sitten ensi keväänä lähtöpassit, sillä se leviää aivan liian voimakkaasti ja vie tilaa muutenkin suhteellisen pieneltä tontilta. Sen tilalle pääsee toinen syyshortensioista.

Tolmiea menziesii kehtolehti


Nyt ehtii vielä syksyllä istuttamaan kaikenlaista kivaa pihalle! Omissa haaveissani olisi löytää jokin pienehkö ja siro alppiruusu ehkäpä vielä tänä syksynä tai ensi keväänä/kesänä. Ei muuta kuin ostoksille...! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti