lauantai 23. elokuuta 2014

Pioneja, paljon pioneja...Taivassalossa!

Pihallamme olleista neljästä pionin taimesta yksi jouduttiin viemään takaisin ostopaikkaansa lähipuutarhamyymälään viikko sitten, kun se alkoi vähitellen voida kummallisen huonosti. Pioni alkoi kuihduttaa varttaan sekä ylhäältä, että alhaalta ja vähitellen menettää nestejännitystään kaikista lehdistään, vaikka ne olivat yhä täysin vihreitä. Kyse ei ainakaan meidän osaltamme ollut kuivuudesta, sillä veden antaminen ei tuonut muutosta tilanteeseen. Muut kolme tänä kesänä istutettua pionin alkua ovat koko tämän ajan voineet hyvin, vaikka vettä on tullut taivaalta välillä reippaastikin ja aikaisemmin kesällä oli pitkä ja kova hellejakso. Emme saaneet uutta taimea tilalle, koska saman nimistä ei ollut meille antaa, joten päätimme lähteä käymään sitten Pionien kodissa, joka sijaitsee Taivassalossa. Halusimme ehdottomasti saman nimisen uuden taimen, koska kyseessä on myöhemmin kukkiva lajike ('Glory Halleluja') ja näin siis saada pionipenkkimme kukinta-aikaa pidennettyä. Kyseistä pionia emme löytäneet mistään puutarhamyymälästä lähiseudulta, joten siksi päädyimme lähtemään Pionien kotiin. Onneksi kyseinen paikka sijaitsee ihan lähellä, joten ei tarvinnut kovin kauaksi asti sentään lähteä.

Reitti meiltä Taivassaloon, ei ollut pitkä matka!

Itse en ollut aikaisemmin käynyt Taivassalossa, joten piti sieltä suunnasta ikuistaa hieman "matkamuistoja". On aina yhtä ihmeellistä käydä hieman maalla... ;)

Sää näytti välillä melko ankealta!


Löydettiin sentään perille asti ennen sadetta.

Siellähän niitä on vaikka kuinka paljon!
Valtavat määrät pioneja!


Paljon oli eri värivaihtoehtoja. Alla muutama oma suosikki, joista ehkä joku päätyy omalle pihalle ensi vuonna...
Nämä pioni-istutukset näyttävät varmasti kesällä huikeilta väriloistoineen ja tuoksuineen! Olisi mukava päästä näkemään nämä kaikki kukkivina, mutta seuraava reissu tähän paikkaan tapahtuu jo ehkäpä aikaisemmin seuraavana kesällä, ennen kuin nämä ehtivät puhjeta kukkaan.

Vasemmalla puuvartisia pioneja.

Lisää pioni-istutuksia! Näihin tulee ihan himo ja vähän väliä huomaa suunnittelevansa lisää tilaa uusille pioneille omalle pihalleen...

Siinä se nyt taas komeilee, 'Glory Halleluja'. Toivottavasti nyt onnistaa tämän kanssa paremmin. Ja tällä kertaa tämä on haettu ihan Taivassalosta asti, toisin kuin se viimekertainen!

Meille oli laitettu Pionien kodissa jo valmiiksi 3 jäljellä olevaa saman nimistä taimea, joista saimme valita mieleisemme. Tämä yksilö tässä päätyi mukaamme. Kaikki kolme olivat kasvattaneet vartensa ruukun reunan läheisyyteen ja se tuotti hieman vaikeuksia asetellessa paakkua maahan, koska en uskalla edes arvailla mistä päin tämä keväällä lykkää uudet vartensa.

Kaikki taimet on istutettu kohopenkkiin. Maa on hyvin savista, joten sen parantamiseen on käytetty hiekkaa. Myöskin juurakot ja kummut on peitetty hiekalla, jotta juurakot eivät peittyisi liian syvälle saviseen multaan ja estyisi kasvattamasta uusia varsia ja kukkanuppuja keväällä. Sade tosin heittää hiekkaa aina pois juurakkojen päältä, mutta sitä voi aina lisätä tarvittaessa. Tässä kuvassa on nyt kaikki tämän hetkiset pionimme. Edessä vasemmalla jo tänä kesänä onnistuneesti kukkinut 'Lady Alexandra Duff', oikealla 2 ovat 'Sarah Bernhardt' ja takana 'Glory Halleluja'. Istutusväleinä näillä on noin 65cm ja kaikki ovat kiinanpioneja (Paeonia lactiflora). Kunniahimoisia suunnitelmia on alkanut syntyä uusien kukkapenkkien teosta ja uusien pionien hankinnoista... tosin muitakin uusia kasveja on kyllä suunnitelmissa, kunhan kevät jälleen koittaa!

Pionien kodissa oli oikein mukava käydä. Pihalle tuli mukava ihminen meitä opastamaan taimien luokse ja jäimme vielä hetkeksi juttelemaan ja tutkailemaan laajaa valikoimaa. Suosittelen kyseistä paikkaa kaikille, jotka haaveilevat pionien ostosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti