maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesäistä kukintaa

Viime postauksesta on vierähtänyt pari kuukautta, minkä jälkeen puutarha on jo herännyt täyteen loistoonsa. Työkiireiden vuoksi en ole aikaisemmin ehtinyt tehdä kesäisiä postauksia, mutta nyt pienen loman alettua on aikaa jakaa iloisia kesäkuvia.



Nuorin perennapenkki

Nopeasti kasvoi tämä viime vuonna perustettu perennapenkki taas reheväksi. Jokunen kasvi kuoli talven aikana (mm. kaikki ruusut ja pari keijunkukkaa), jotka on tullut paikattua uusilla kasveilla. Tänä kesänä tähän penkkiin uusia kasvihankintoja ovat olleet mm. sininata, keltalehtinen suikeroalpi, rotkolemmikki, pari uutta keijunkukkaa, punahattuja ja kurjenpolvia. Sipulikasvejakin on lisätty, mm. liljoja ja lehtolaukkaa.




------------------------------------------------------------------------------------

Toisesta penkistä pois siirretyt akileijat kukkivat nyt ensimmäistä kertaa kunnolla. Vanhassa penkissä nämä olivat väriltään valkoisia, nyt vaaleanpunaisia.


Tässä rotkolemmikissä Brunnera macrophylla 'Jack Frost' on upeat lehdet!

 
Viime vuonna istuttamani violetin kylmänkukan kaveriksi saapui tänä vuonna tällainen viininpunainen yksilö.


Tämä perenna, tulikellukka nimeltään, on reheväkasvuinen ja täyttää hetkessä tyhjäksi jääneen kolon kukkapenkissä.



Pihan uudet puut ja pensaat

Puutarhamyymälässä töissä ollessaan sitä innostuu aina uusista kasveista, kuten puista, vaikka piha olisi jo ennestään puita täynnä.

Tässä Betula pendula 'Trot's Dwarf', eli melko kääpiöksi jäävä pensasmainen ja erikoinen koivulajike. 


 Japaninruusukvittenin Chaenomeles japonica 'Venus' kukkia. Tähän pensaaseen tulee syötäviä hedelmiä. Hedelmistä on poistettava siemenet ennen käyttöä, minkä jälkeen hedelmistä voi tehdä esim. marmeladia.



Kesäkukkia

Pelargonioita

Tuoksupelargonia-amppeli

Petunioita


Riippapelargonia-amppeli

Ihana pinkki verenpisara



Ihanat pionit

'Glory Hallelujah'

'Lady Alexandra Duff' nimellä ostettu, mutta oikea lajikenimi lienee 'Eden's Perfume'.











Ihanat ruusut

Viime talvi vei mennessään lähestulkoon kaikki ruusut. Tilalle on nyt istutettu kasa uusia äitienpäiväruusuja, sekä 2 muuta erikoisempaa ruusua.


Aivan ihana pieneksi pensasmaiseksi jäävä 'Rosa Mundi'. Tätä kutsutaan myös nimellä kirjoapteekkarinruusu, jonka alkuperäisen yksivärisen muodon historia ulottuu ainakin 1200-luvulle asti.





Tässä myös ihana vanhanajan ruusu Bourbonruusu 'Honorine de Brabant', joka saattaa kasvaa jopa 120cm korkeaksi ihanaksi pensaaksi, jonka 'Rosa Mundin' kukkia muistuttavat kerrotut kukat tuoksuvat ihanasti.





Ihanat kärhöt

Pihallamme on kasvanut jo monet vuodet isoilla sinertävillä kukilla kukkiva kärhö, jota viime talvi kuritti sen verran, ettei se tänä kesänä jaksanut kasvaa ollenkaan. Sen viereen istutettiin uusi pinkillä kukilla kukkiva kärhö 'Piilu', joka on kestävää virolaista kantaa. Se kukkii edellisvuoden versoilla kerrotuin kukin ja saman vuoden versoilla yksinkertaisin kukin.






Ei liene epäselvää, että pidän pinkeistä kukista. Värinä se sopii hyvin yhteen vanhan pinkin rintamamiestalon kanssa. :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti